Wednesday, December 31

Selamat Tinggal 2014!

Posted by nolly at 11:54 AM 2 comments
Assalammualaikumm!

HIHIHII.. wahhh lamanye x jenguk wordaawordee..
senarnya aku pon dok pk apesal aku wat blog..
tgk org lain sana sini rajin updatem siap wat duit lg gune nuffnang kt blog..
tp aku ni asal de blog je update nye setahun bpe kali je..
actually xdela nk sgt ade.. tp sekali sekala rase nk menulis cmni kira ok la kan..
lgpon x expect pon ramai org nk baca blog aku.. hahaa

diam x diam dh hujung thn rupenye.. arini last day aku keje utk thn 2014..
bkn last day tp last half day,.. hihihi.. tghari nk cabut blk kg..

byk kenangan pahit manis tahun ni.. rasenye yg pahit2 tu xmo la kongsi kt cni..
rasenye tahun ni setengah tahun je sibuk ngn preparation kawen, pastu start ptengahan thn lak ramai yg kawen.. my greatest personal achievement this year is: IM HAPPILYY MARRIED! YEAY!!

moi kte kongsi gambo yg ade dlm fon thn ni.. gambo yg ade rase pon cume stok three quarter year lps huby adiahkan s5..


baju raya theme pink belacan wit ex-boyfrenku ;)

otw pegi Pejabat Agama nk interview kawen.. x igt rasenye dlm hjg bln 8..

merdeka!! untung dok Dayabumi dpt tgk perbarisan..

deskmate org Kedah kawen! absorb sket seri dia..

syu kawen!!.. omey sgt Syu pakai sopan2.. hihi kami pakai x bpe sopan sbb dh nk blk dh waktu ni..

my b2b luncheon with BVreans..

comel props! tq BVreans!

our Big Day!!!! syukuurr alhamdulillahhh..
our first honeymoon in KK.. seri pengantin baru kan kan kan? ehhee
blk honeymoon dpt adiah dr BVreans.. oven besor x rasmi lg smpai arini., tggi btol tahap kemalasan skrg..
tahun ni plg byk FLYYYY.. masa nk kawen je tiap2 minggu naik MAS promotion.. thn ni sedih sgt kes flight ilang flight crash menimpa2 negara kte.. #prayfor MH370 #prayfor QZ8501
gambo piknik dgn geng sekampung..
genap setahun kt BV.. pipi semakin naik..
akikah Hani Syakira.. comeeeeyyy..auwwww nak bby gakk.. jom bieyyy ngehehe..

berjaya sentuh ular sawa batik maha besor kat MAHA2014

chicky weds.. apsal aku dh nmpak cam mak2 org dlm gmbo ni tamauuu..
ambo makku utk Visa Umrah thn dpn.. comeeeeyyyykan

hubbyku yg terer main pingpong cume xberjaya melawan uncle Perlis ni.. cube lg thn dpn biey..

Selamat tinggal 2014..
InshaAllah 2015 ni akan ade kehidupan yg lebih baik utk kte semua..
psssttt i ade 3 azam tahun baru.. jeng3.. rahsia.. hjg thn 2015 la br bleh cite...

Anyway, HAPPY NEW YEAR to all of you..! *bungapi*




Tuesday, September 2

40 hari lagi

Posted by nolly at 4:10 PM 2 comments
As a bride to be, gi sana sini opismate mesti bertanya,
'hey you dh nak kawen, ape perasaan?'
'eh dh siap ke preparation you sume?'
'u dh nk kawen kan, x stress ke nk kawen?'
hehehe.. 

1. Perasaan
perasaan debor dup dap tu blom ade.. myb masa hari nikah la kot bile nk nmpak tok kadi dtg bwk beg petam itam pakai spek ngn jubah putih.. baru la ade rasa kot.. perasaan skrg lebih pd perasaan takut kalu2 la ade dugaan besor dtg bile berumah tangga.. takut suami berubah hati ke, takut xdpt jd isteri solehah, takut dugaan mcm2 lps kawen.. aduss..

2. Preparation
aku start prepare awl.. so mmg dr awl dh beli sikit2 barang hantaran.. up to this date, baju bridal dh booked.. borang nikah sume pon dh setel.. catering kemah br cnfirmed minggu lepas..  next week plan for fitting baju ngan pick up kad kahwin.. last minute preparation ni lebih pd idea DIY utk pelamin nikah, photobooth, goodies ngn hantaran.. nmpak sikit.. tp rumit jgk la bile nk pikir ape nk bg kt org.. ape nk wat utk photobooth.. things yg u bleh wat sorg2 xde masalah, tp bile bab nk dpt kerjasama ngn org lain tu, kene pndai2 la berbincang.. aku pon dh xde ayah so byk benda jgk kene setelkan sendiri.. kdg2 ade gak rasa mcm terbeban sbb xnak menyusahkan org lain. tp nasihat aku pd gadis2, mntak la tolong la pd family or tunang masing2.. xyah la stresskan diri nk pikir masalah sorg2.. watpe ade lelaki dlm dunia kalu x membantu pompuan.. lgpon bkn tahap pompuan nk uruskan hal2 besor melibatkan majlis dan org kg ye dok..

3. Harapan
hehehe.. dh mcm speech menang  oscar plak.. aku harap la dpt wat wedding yg meriah ikut citarasa dan budget kemampuan diri.. yg plg penting, family happy, sedara mara happy, kwn2 happy dan tetamu yg dtg sume rasa happy dan mendoakan kami.. 

niat dlm hati nk wat review satu2 mcm b2b nye blog. tp ku yakin x mampu. malass sgt dh skrg ni nk tgk blog.

Thursday, June 12

Family Day 2014 at Grand Lexis Port Dickson

Posted by nolly at 1:15 PM 2 comments
31st mei lepas opis ktorg wat family day kt Grand Lexis (GL), PD.. beruntung la gak aku sbb ikutkan family day xde la wat every year..just annual dinner je wat every year tanpa menginap kt mana2.. rata2 cite ni la family day plg grand kot.. dpt stay kt hotel 5* gittew.. syukur aku sempat merasa masa keberadaanku kt BV ni.. sbb thn dpn xtau plak aku keje kt mana.. hehe..

melompat ktorg bile dpt tau sume staff dpt blk kt GL.. sbb ikut itirenary mcm kne bkumpul kt Lexis hotel sblh tu.. igtkn cume boss2 besor je la dpt dok GL.. rupenye sume staff dpt dok GL tmasuk la family.. penuh GL ngn warga BV cayalah! kami menunggu gambo2 dr OP ktorg.. 

aku decide naik dr opis je.. dorg sediakan 2 bas dr opis..pilihan tersgtla tepat sbbnya hway utara selatan jem nk mampos sbb cuti sekolah dh start.. sesampai je GL around 1230pm,, pastu selesai register beg2 kene tag pastu kami menunggu kwn2 sume register nama.. lps lunch je bkumpul blk.. amik gmbo ramai2 kt pdg siap lompat2.. pastu geng lain masuk games.. aku lak beredar ke lobby..kalut2 sbb sorg team member x sampai2 lg.. guess what aku masuk COOKING COMPETITION UOLSS!! huhuu.. daftar nama awl few weeks b4 pegi.. si mamat ni lmbt smpai maka dgn selamber je aku mntak geng department lain replace.. sib baik la die layankan ja..

ade 6 team je pon yg join satu team 4 org.. cooking competition ni agak mencabar sbb xtau menu ape yg kami kene msk.. last2 bile bukak tudung saji tu die bg basic ingredients je utk 4 jenis hidangan: ayam, salad, dessert(pancakes with fruit caramel) ngn healthy juice.. die bg la ayam, bawang2, salad2, mayonis, pisang, carrot, oranges, cellery, asparagus, blackpepper, cooking oil (yg biasa bkn olive oil), pancake mix, brown sauce powder, garam..

dengan perkakas yg mcm ala kadar siap dapur awl2 tu xleh nyala maka kelam kabut la ktorg bahagi2 keje.. first 30mins tu die suh siapkan salad ngan healthy juice.. pastu bile die test sorg2 nye hidangan aku nye salad bleh dpt pujian oooii.. katenye kami la first group yg dressing nye blend with salad.. heehehe kembang kuncup la sekejap.. pastu lg 1 hour die bg utk siapkan ayam ngn pancake.. pancake kami plg moist dan gebu sbbnyaaaa aku ngn shima yg wat ewaaahh.. heheh btol uolss x tipu.. tp malangnya ayam kami xdpt menambat hati juri sbb ayam kami overcooked!! mmg ku akui mmg tu la main dish yg patut dpt markah plg byk tp kami fail.. so kalah laa ujian memasak di hari tersebut.. 


beach games

serious giler muke kami

sunny bright salads

banana pancake with caramel sauce

blackpepper chicken with mashed potato

kalah2 ptandingan tu kami pon melangkah ke lobby semula.. masa tu admin dok bahagi2 blk.. yg single2 ni depa suh pilih 2 org utk 1 blk.. bile smpai turn aku ngn shima dorg bg blk Sky Pool Villa.. aku mcm xkisah pon sbb bunyi dh gah je pd aku.. masuk2 je bilik jeng22...


view dr balkony.. bleh nmpak pool org lain kt bwh

SKy Pool Villa




jerittttttt xhengattt.. lompat atas tilam.. lompat kt pool.. lompat kt dapurr.. sambil menari ngn shufflee sonokk oiii.. jakunnn laa weh mana penah dpt blk ade swimming pool.. wahh soo heavennn! tunggu ape lg..kolam ler jd sasaran.. sian patung katak tu mesti sakit mata tgk aksi2 minah jakun mandi kolam.. nasib la ko katak yeerr.. lupa lak nk kiss katak supaya tuka jd ronaldo.. oopss..

dpt berenang smpai petang pastu dh kelam kabut ready utk annual dinner.. overall annual dinner tu pd aku xbest sgt.. first sbb aku xbertuah lgsg (lucky draw satu pon xkene!! !T@#*&$@$&.. kedua tmpt sgt2 padat sbb kami ramai walopon depa kasi ballroom tp sgt padat la nk gerak pon punggung btemu kerusi wallawei.. ketiga performance mlm tu mcm sungguh xbesttt.. mknn pon biasa2 je tp sume ade laa.. 


hall of fame


para retis2
yg best ade fotobox.. aku sempat camwhore 2x je ngn Shima ngn Lee Ling.. sonokk fotobox terus print gmbo kasi time tu jgk..




blk lewat mlm pastu esoknya pas bfast smbung mandi kt kolam opismate lain.. hotel dorg kat atas air- Garden Pool Villa.. sonok gak mandi beramai2 smbil nyanyi2 smbil lepak2 mcm org kayaaa.. then lps lunch blk kl ngn hati yg girang.. besttt..

Wednesday, May 21

Twenty Nine!

Posted by nolly at 12:12 PM 0 comments
bajet muda mudi sgt jek selebret bday.. hahaha.. bg laa chance kt aii! thn ni thn last selebret as cik Nolliey.. inshaAllah thn dpn dh jd Puan Nolliey atau Mak Nolliey plaks.. hehee..

Part 1:
kebetulan angah outstation ke jb, so ahad mlm tu kami decide nk mkn2 bsama family kt jb.. walo xcukup korum penuh meja ngn delegates Mak Piah.. surprise gak la ade kek sedap, org nyanyikan lagu bday, tiup lilin pastu dpt adiah.. huhuhuu.. besssssttt sgt2.. terkekek2 mak ketawe masa boyfie kuarkan monopod die.. dh mcm batang pancing kate die.. pastu gelakkan yong xreti aim batang pancing nk amik gmbo.. hehehe... hash tag MakSayeComel..

gambo gune batang pancing said Mak
 

angah bagi weee!

boyfie tsayang bagi

wangiii sgt


Part 2:
sempena bday 19.05 (Senin) i ngn boyfie amik coti.. boyfie bwk sy jln2 kt legoland.. pegi time weekdays sonok la mcm theme park tu kami yg punya.. legoland ade theme park ngn water park, entrance fee utk 2 park tu RM150/person.. secara jujurnya harga tu betapa x berpatutan nya utk rakyat Malaysia.. pada aku max RM50 utk 1 park @ 2 parks at RM80 br berpatutan utk theme park facility yg depa sedia.. sian pada parents yg ramai anak2... byk penambahbaikan dorg bleh wat kalu nk wat legoland ni lg attractive selain dr turunkan entrance fee..contoh yg lain sepertii.... ermm, biar project engineer die pk sndiri la.. hehee..

naik Technic ride.. sonokk jerit bile die turun.. style ride mcm corkscrew genting yg awl2 die tarik naik atas pastu lepaskan turun steep giler.. ride2 lain biasa2.. ade 1 lg ride tu kt kingdom mcm mencabar sket tp tutup plak ade technical prob.. spoil.. anyway, pada aku sonok kalu bwk bdk2 kecik dtg sini bleh tunjuk lego miniland tempat2 kt malaysia n kt asia... masa kami dtg pon ramai giler anak2 pra-sekola@tadika wat lawatan smbil blaja.. tiba2 rasa "mcm comey je mcm comellll jekkk"".... hehehe...





dpt mungeeee!

untung laaa org tu dh ade Syarikat Bas nama sendiri!!

Phillipinoo kids 


bye legoland, nnt ade anak kami dtg lg ye.,. hehe..

Part 3:
ari selasa masuk keje dpt surprise lagi by opismateku.. pandai btol blakon dorg ni.. mmg aku tkezuut sgt2.. dok tgh discuss2 ngn senior tiba2 bdk2 ni masuk smbil nyanyi bwk kek.. bestt la BVeerians ni..






akhir dua kata, mekasih x terhingga wat crew2 #nollieyturning29 .. hamboiii hahah perasan retis la sket... incik boyfie (i xsuke gune word tunang senarnya) i lep u, harap2 semakin-makin lagi scweett romentik dalam usaha mengambil hati i smpai bebile yer.. hehehe... wat geng2 yg wish sume kt whatsapp, fb, text msg dan sewaktu dengannnya pon thnaks sbb igt kt aku yg kudus ini.. moga Allah murahkan lg rezeki kalian.. LOVE YA'LL!!








 

nolli.cious Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template and web hosting Graphic from Enakei